• Fri frakt
  • Personlig service
  • Alltid skiss & offert

Pikétröjor med tryck

Pikétröjan har sitt ursprung i hästpolosporten i det sena 1800-talets Storbritannien. Användandet av pikétröjor fick dock verklig spridning först med tennisspelaren Rene Lacoste. Idag kan du se pikétröjor i alla möjliga sammanhang; på gymmet, innekrogen eller kontoret. Vi har pikétröjor med tryck i alla tänkbara färger och modeller!

st
Sortera efter:

Du kanske också är intresserad av?

Tröjor
Tröjor

Här finner du alla typer av sweatshirts, hoodtröjor och mjukisbyxor.

T-shirts
T-shirts

T-shirts av kända märken som Fruit of the Loom, Hanes, Russell och B&C.

Skjortor
Skjortor

Skjortor med kort eller lång ärm, av bomull eller polyester.

Pikétröjor med eget tryck

Pikétröjor med tryck är en riktig storsäljare bland profilkläder. Normalt köps tröjorna in till den egna personalen, men det förekommer också att de delas ut i reklamsyfte. En pikétröja är en tidlös tröja som aldrig blir omodern. Den har ett lite mer uppklätt utseende än t-shirten, vilket gör att den passar bra i de flesta sammanhang och miljöer. Samtidigt ger den ett mer informellt intryck än en skjorta, vilket också är en egenskap som uppskattas av många företag. En pikétröja med eget tryck är troligen det mest använda arbetsplagget i Sverige och återfinns i allt från butiker och verkstäder till trendiga startups. Utöver att passa i de flesta miljöer är den tålig och passar både män och kvinnor. Med andra ord är den ett perfekt universalplagg! Klädesplagget är också populärt bland föreningar och organisationer. De säljs då normalt till medlemmarna och inbringar pengar till verksamheten samtidigt som tröjorna stärker gemenskapen och ger reklam för verksamheten. Tack vare att det är ett så tidlöst plagg kan även mindre föreningar utan problem köpa in ett antal och sälja dem under ett antal år.

Ett stort antal olika modeller

Pikétröjan är ett kärt klädesplagg och kommer därför i ett stort antal olika modeller och utföranden. En viktig uppdelning är mellan kort och lång ärm. Axon Profil erbjuder ett brett sortiment av långärmade pikétröjor med tryck. Denna variant erbjuder mer värme och ger ett något mer uppklätt intryck än de kortärmade motsvarigheterna. Fördelen med en långärmad modell är att man inte lika ofta måste komplettera den med en tröja eller jacka ovanpå. Den är alltså lättare att använda året runt. Sortimentet delas vidare upp i herr- och dammodeller. Dammodellerna har en mer feminin och kroppsnära form och ibland även något kortare ärmar och lägre knäppning. Självklart är även storlekarna mindre. Herrmodellerna är oftast att beteckna som unisex-modeller då de passar lika bra för män som kvinnor. Ofta finns det en matchande dammodell till varje herrmodell. Många företag väljer dock att bara köpa in herrmodeller, dvs en unisexmodell, åt personalen. På så sätt behöver man inte lagerhålla fullt så många olika storlekar och varianter.

Bomull, polyester eller en mix?

De flesta pikétröjor är tillverkade av bomull, men det finns också många modeller som är tillverkade av polyester eller en mix av bomull och polyester. Vilken typ av tyg bör man då välja? Svaret beror på hur tröjorna ska användas. Bomull är det klassiska materialet. Det är lätt, luftigt och behagligt att bära. Det är ett material som passar de flesta. Är pikétröjorna dock tänkta att användas riktigt intensivt och tvättas dagligen, då är polyester ett bättre material. Polyester är mer slitstarkt och tyget klarar både fler tvättar och tvättar i högre temperaturer. Ett polyestertyg är också mer lättskött än ett bomullstyg och behöver inte strykas. Polyestertyget i sig är också mer motståndskraftigt mot slitage och lämpar sig därför särskilt bra på arbetsplatser där det utförs fysiskt arbete. Nackdelen med en pikétröja av polyester är att den kan bli lite varm jämfört med en bomullströja. En bra kompromiss kan vara att välja en tröja i blandmaterial, dvs med ett tyg av bomull och polyester. Man får då det bäst av båda materialen, dvs en tröja som är lätt och luftig men som samtidigt är lättskött och stark.

Tryck eller brodyr?

Pikétröjorna kan antingen märkas med tryck eller brodyr. Båda alternativen är lika populära. Tryck är oslagbart för logotyper med små detaljer. Det är billigt och kan återge logotypen i exakta färger. Tryck är alltid möjligt oavsett hur logotypen ser ut. Brodyr däremot är begränsat till lite enklare logotyper och färgen går inte alltid att matcha helt exakt mot logotypens färger. Brodyr anses dock traditionellt vara mer exklusivt än tryck. Många brukar hävda att det är mer slitstarkt, men med dagens moderna tryckmetoder är så inte längre fallet. Valet mellan tryck och brodyr är alltså, förutom den tekniska aspekten, mycket en smaksak. De flesta kunder väljer att trycka eller brodera sin logotyp på vänster bröst. Det blir en tydlig men diskret märkning. Vill man ha lite mer uppmärksamhet kan bröstmärkningen kompletteras med ett stort tryck på ryggen.

Blanda storlekar fritt

När du beställer pikétröjor med tryck hos Axon Profil kan du alltid fritt blanda storlekar efter dina önskemål. Ibland kan det vara bra att beställa hem ett eller två prov för att lättare kunna bedöma den aktuella modellens storlek och kunna fatta beslut om storleksfördelningen. Ett bra tips är att hellre ta lite för många stora storlekar istället för tvärt om. Normalt finns tröjorna i storlekar från S till XXL, men kan ibland också finnas i storlekar mellan XXS till XXXXL. Många pikémodeller finns både i en herr- och en damvariant och det går då också bra att fritt mixa mellan dessa. En annan sak är att alla Axon Profils pikétröjor kommer styckförpackade i plastpåse. Tröjorna hålls därför alltid fräscha innan de används.

Mer om Axon Profils sortiment

Axon Profil erbjuder ett av marknadens största sortiment av pikétröjor och erbjuder ett mycket stort antal olika varumärken. Hos oss finner du Fruit of the Loom, B&C Stedman, Tee Jays och mycket mer! I vissa fall har du redan ditt favoritmärke och valet blir då lätt. Om du inte har det så hjälper vi gärna till och berättar mer om hur de olika varumärkena skiljer sig åt från varandra. I sortiment finner du också ett stort antal pikétröjor av ekologisk bomull. Det gör att du kan bidra till vår miljö samtidigt som du positionerar ditt företag som ansvarstagande. I sortimentet finner du också pikétröjor för barn med tryck. Dessa tröjor är ofta tillverkade av polyester eller en mix av polyester och bomull vilket gör att de tål mycket lek och bus. Barntröjornas storlekar är ofta angivna i åldersspann, som t ex 3-4 år, 5-6 år etc. Barn skiljer sig ganska mycket åt storleksmässigt i dessa åldrar och växer dessutom snabbt. Det kan därför här särskilt vara påkallat att hellre välja lite för stora storlekar för att låta barnen har lite att växa i. Hos Axon Profil finner du alla typer av pikétröjor med tryck och vi har den nödvändiga expertisen att hjälpa dig välja rätt tröja för just ditt företag. Kontakta oss idag!

Kund-service