Packtejp

Packtejp med tryck, eller reklamtejp som de också kallas, är ett smart och prisvärt sätt att göra reklam för ditt företag. Det påminner kunden om ditt företagsnamn och ger ditt företag en mer professionell framtoning. Vid lite högre kvantiteter är priset dessutom ofta bara marginellt högre än vanlig omärkt tejp.

Packtejp med tryck för alla behov

Axon Profil erbjuder ett flertal olika typer av högkvalitativ men ändå billig packtejp med tryck. Packtejp kan vara tillverkad av olika typer av material och ha olika typer av klister. Här kommer en kort guide med lite tips på vad man bör tänka på när man ska köpa packtejp.

Tejpkvaliteter

Packtejp är antingen tillverkad av PP, dvs Polypropen, eller PVC. PP är ett miljövänligt material som enbart avger vattenånga och koldioxid vid förbränning. PP är ett prisvärt material, men gör att packtejpen låter lite när den rullas av. PVC har inte samma miljöegenskaper men är tystavrullad och är mer seg i strukturen. Modellen Premium är tillverkad av PVC medan övriga modeller är tillverkade av PP.

Tejtryck

När det gäller klistret så kallas standardtypen Hot Melt och den fungerar bra i normala sammanhang. För tejp som är avsedd för bruk i kylrum använder man istället klister av typen Solvent Melt som bättre klarar extrema temperaturförhållanden. Modellen Temperatur har klister av typen Solvent Melt medan övriga modeller har klister av standardtypen. All packtejp är anpassad för att användas på papp och kartong. Är den istället tänkt att användas på andra material som t ex glas eller metall bör man alltid först beställa en provrulle för att testa hur väl den fungerar på just detta material.

Trycket sker normalt på tejpsens yta. Vid lite större kvantiteter kan man även få trycket under ytan vilket gör att den är helt skyddad från slitage då man rullar ut den. Modellen Sandwich är av sådan typ. Det är möjligt att trycka hela bakgrunden i en viss färg. Det uppkommer då dock en ca 1 mm tjock vit kantlinje efter varje repetition, dvs ca var 40 cm. Detta går dessvärre inte att undvika. Ett backgrundstryck av detta slag kostar som ett vanligt tryck.

Du kanske också är intresserad av?

Bubbelpåsar

Bubbelpåsar

Bubbelpåsar och vadderade kuvert med eget tryck.

Papperskassar

Papperskassar

Papperskassar med reklamtryck för alla tillfällen.

Knivar

Knivar

Praktiska och funktionella knivar med tryck eller lasergravyr.