1. Startsida
 2. Kontor
 3. Packtejp

Packtejp med tryck

Packtejp med tryck, eller reklamtejp som det också kallas, är ett smart och prisvärt sätt att göra reklam för ditt företag. Det påminner kunden om ditt företagsnamn och ger ditt företag en mer professionell framtoning. Vid lite högre kvantiteter är priset dessutom ofta bara marginellt högre än vanlig omärkt tejp. Tejp produceras vanligtvis av antingen PP eller PVC. Packtejp av PP är perfekt för dig som vill köpa billig packtejp med tryck som dessutom har miljövänliga egenskaper. PVC däremot är det rätta valet för dig som vill ha en tystavrullad och seg packtejp av högsta möjliga kvalitet. Har du frågor om packtejp? Eller vill du kanske ha en skiss? Kontakta då oss så hjälper vi dig!

Behöver du hjälp?
Vi hjälper dig gärna.
08 - 612 16 16
Mån-fre 08.30 - 17.00
Chatt
Starta en chatt så hjälper vi dig.

Packtejp med eget tryck

Tejp med tryck är en av Axons mest populära produkter. Det finns många skäl till det. Det är en smart profilprodukt som ger mycket reklam för pengarna.

Packtejp med tryck

PP och PVC

Packtejp med tryck tillverkas normalt av antingen PP eller PVC.

PP, eller polypropen, är ett miljövänligt material som snabbt bryts ner ifall det hamnar i naturen. Vid förbränning avger det enbart vattenånga och koldioxid. För dig som söker en miljövänlig packtejp med tryck är PP därför ett bra material. PP är dessutom mycket prisvärt. Enda nackdelen med materialet är att tejpen låter lite när den rullas av. Exempelvis är vår storsäljande tejp Standard 50 mm en sådan typ av tejp.

PVC har inte samma miljöegenskaper, men ger en tystavrullad tejp som är mer seg i strukturen. Just segheten gör att tejpen är lätt att arbeta med. Vår storsäljande Premium 50 mm är en sådan typ av tejp.

Tre fördelar med packtejp med tryck

 • Effektiv reklam till ett lågt pris.
 • Dina paket, och ditt företag, ser proffsigare ut.
 • Ofta billigare än tejp utan tryck.

Två typer av tejpklister

Det finns i huvudsak två typer av tejpklister. Hot Melt och Solvent Melt.

Hot Melt är den vanligaste typen av klister. Den fungerar bra när tejpen ska användas i normala sammanhang. Söker man inte en tejp med speciella egenskaper så får man per automatik Hot Melt.

Solvent Melt är ett klister speciellt framtaget för tejp som ska användas i kylrum. Denna typ av klister klarar extrema temperaturförhållanden utan minskad häftförmåga. Packtejpen Temperatur 50 mm har denna klistertyp.

All vår packtejp med eget tryck är anpassat för att användas på papp och kartonger. Är tejpen tänkt att användas på andra typer av material, exempelvis glas eller metall, bör man alltid beställa ett prov och testa hur väl tejpen fungerar på just detta material.

Tyst packtejp

Söker du en tyst packtejp med tryck? Då kan vi rekommendera vår populära packtejp Premium 50 mm. Packtejpen är både tyst och lättavrullad. Perfekt för dig som vill kunna packa utan att störa omgivningen.

Tejp med tryck

Vilken bredd bör jag välja?

Packtejp med eget tryck säljs framför allt i bredderna 38 mm och 50 mm. Vilken bredd bör jag då välja? 50 mm är den bredd som vi säljer absolut mest av. Det är standardbredden för packtejp och den passar de flesta, oavsett storleken på paketen som skickas. En stor fördel med detta format är också att tejpen passar i de flesta packtejpshållare som finns på marknaden. Om du inte absolut vill ha en smalare tejp så bör du därför välja 50 mm bredd.

Om trycket

Trycket sker normalt på packtejpens yta. Det fungerar bra för de flesta företag. Vid lite större kvantiteter är det även möjligt att få trycket under tejpens yta. Trycket är då helt skyddat från slitage när man rullar ut packtejpen. Modellen Sandwich 48 mm är av sådan typ.

Den mest populära formen av packtejp med tryck är en vit tejp med kundens logotyp repeterad längs tejpen. Det är dock även möjligt att trycka hela bakgrunden i en viss färg. Detta kostar som en vanlig tryckfärg. Eftersom tejpen trycks med repetitioner om ca 40 cm uppstår vid bakgrundstryck en ca 1 mm vit kantlinje mellan varje repetition. Mot en extra kostnad kan kantlinjen undvikas. Kontakta din säljkontakt för mer information.

Tejpens hållbarhet

Packtejp med tryck har normalt en leveranstid på 3-4 veckor. Det är något längre än de 2-3 veckor som gäller för de flesta övriga produkter. Med tanke på leveranstiden är det därför bra att alltid beställa och lagerhålla lite mer tejp än vad man räknar med att förbruka. Det är ju väldigt tråkigt att stå utan packtejp med företagslogga när produkter ska packas och paket ska skickas ut.

Hur länge kan man då lagerhålla packtejp med tryck? Officiellt är hållbarheten ca 12 månader. Försvaras tejpen rätt, dvs skyddat från direkt solljus och värme, så kan den dock lagerhållas betydligt längre tid än så. Vi har kunder som har lagerhållit sin tejp i över 3 år utan att kvaliteten har påverkats. Eftersom styckpriset för packtejp med tryck sjunker rejält vid större antal är det klokt att satsa på en lite högre inköpsvolym för att på så sätt få ner styckkostnaden.

Packtejp med eget tryck

Vill du se ett prov?

Att köpa packtejp med eget tryck kan ibland vara klurigt. Olika typer av packtejp med tryck kan skilja sig mycket åt vad gäller häftförmåga och karaktär. Vissa modeller är tystavrullade och sega, medan andra har ett lågt pris. Har du frågor kan du alltid kontakta oss. Vi hjälper dig gärna med alla dina frågor.

Känner man inte till de olika varianterna sedan tidigare kan det dock vara klokt att beställa ett prov innan beställning. Vi skickar gärna ut prover så att du själv kan testa vilken tejpsort som passar just dig.

FAQ

Vilka typer av packtejp finns det?

Packtejp är vanligtvis tillverkade av PP eller PVC. PP är billigt och miljövänligt och mest populärt. PVC är dyrare men har fördelen att den är tystavrullad.

Har ni någon billig packtejp med tryck?

Självklart! Vår billigaste packtejp med tryck är packtejp Standard 50 mm. Den är tillverkad av PP och är dessutom ett bra miljöval.

Kan hela bakgrunden på packtejpen tryckas?

Det är möjligt och det kostar som en vanlig tryckfärg. Dock uppstår en ca 1 mm tjock vit linje var 40 cm. Detta kan dock undvikas mot en extra kostnad.

Varför packtejp med eget tryck?

Varför bör man då skaffa tejp med eget tryck? Svaren är många. För företag som regelbundet skickar ut paket till sina kunder är det en god investering att satsa på packtejp med tryck. Paketen ser mer professionella ut och mottagaren ser direkt vem som är avsändaren. När innehållet i paketet väl är slut fungerar även packtejp med logga som en påminnelse på vem det var kunden beställde varorna av. Detta är en väldigt värdefull sak i dessa tider av hård konkurrens.

Prisskillnaden mellan tejp med och utan tryck är också väldigt liten, i vart fall ifall du förbrukar en lite större mängd tejp per år. Det finns därför väldigt få orsaker att välja omärkt tejp för bolag som sysslar med handel och regelbundet skickar ut paket. Fördelarna är däremot betydande.

 • Sortera
  • Bästa träff
  • Popularitet
  • Lägsta pris
  • Högsta pris
  • Leveranstid
  • Antal
  • Namn
  • Nyhet
  • Leverantör
  Bästa träff
  Popularitet
  Lägsta pris
  Högsta pris
  Leveranstid
  Antal
  Namn
  Nyhet
 • Varumärke
  • Scotch
  Scotch