• Fri frakt
  • Personlig service
  • Alltid skiss & offert

Packtejp med tryck

Packtejp med tryck, eller reklamtejp som de också kallas, är ett smart och prisvärt sätt att göra reklam för ditt företag. Det påminner kunden om ditt företagsnamn och ger ditt företag en mer professionell framtoning. Vid lite högre kvantiteter är priset dessutom ofta bara marginellt högre än vanlig omärkt tejp.

Du kanske också är intresserad av?

Bubbelpåsar
Bubbelpåsar

Bubbelpåsar och vadderade kuvert med eget tryck.

Papperskassar
Papperskassar

Papperskassar med reklamtryck för alla tillfällen.

Knivar
Knivar

Praktiska och funktionella knivar med tryck eller lasergravyr.

Tejp med eget tryck

Axon Profil erbjuder ett flertal olika typer av högkvalitativ men ändå billig packtejp med tryck. Packtejp kan vara tillverkad av olika typer av material och ha olika typer av klister. Här kommer en kort guide med lite tips på vad man bör tänka på när man ska köpa packtejp.

Tejpkvaliteter

Packtejp är antingen tillverkad av PP, dvs Polypropen, eller PVC. PP är ett miljövänligt material som enbart avger vattenånga och koldioxid vid förbränning. PP är ett prisvärt material, men gör att packtejpen låter lite när den rullas av. PVC har inte samma miljöegenskaper men är tystavrullad och är mer seg i strukturen. Modellen Premium är tillverkad av PVC medan övriga modeller är tillverkade av PP.

Tejptryck

När det gäller klistret så kallas standardtypen Hot Melt och den fungerar bra i normala sammanhang. För tejp som är avsedd för bruk i kylrum använder man istället klister av typen Solvent Melt som bättre klarar extrema temperaturförhållanden. Modellen Temperatur har klister av typen Solvent Melt medan övriga modeller har klister av standardtypen. All packtejp är anpassad för att användas på papp och kartong. Är den istället tänkt att användas på andra material som t ex glas eller metall bör man alltid först beställa en provrulle för att testa hur väl den fungerar på just detta material. Trycket sker normalt på tejpens yta. Vid lite större kvantiteter kan man även få trycket under ytan vilket gör att den är helt skyddad från slitage då man rullar ut den. Modellen Sandwich är av sådan typ. Det är möjligt att trycka hela bakgrunden i en viss färg. Det uppkommer då dock en ca 1 mm tjock vit kantlinje efter varje repetition, dvs ca var 40 cm. Detta går dessvärre inte att undvika. Ett backgrundstryck av detta slag kostar som ett vanligt tryck.

Varför packtejp med tryck?

Varför bör man då satsa på packtejp med eget tryck? Svaren är många. För alla företag som regelbundet skickar ut paket till sina kunder är det en väldigt god investering att satsa på packtejp med tryck. Paketen ser mer professionella ut och mottagaren ser också direkt vem avsändaren är. När innehållet i paketet väl är slut fungerar även packtejpen som en påminnelse på vem det var kunden beställde varorna av. Detta är en väldigt värdefull sak i dessa tider av hård konkurrens. Prisskillnaden mellan tejp med och utan tryck är också väldigt liten, i vart fall företag som förbrukar en lite större mängd tejp per år. Det finns således väldigt få orsaker att välja omärkt tejp för de företag som sysslar med handel och regelbundet skickar ut paket. Fördelarna är däremot betydande.

Lite om hållbarheten

Packtejp har officiellt en hållbarhet om ca 12 månader. Förvaras tejpen rätt, dvs skyddat för direkt solljus och värme, så kan den lagerhållas betydligt längre tid än så. Axon Profil har kunder som lagerhållit tejp i över 3 år utan att kvaliteten har påverkats. Eftersom priset sjunker ganska drastiskt vid större volymer är det därför inte fel att satsa på en lite högre inköpsvolym och på så sätt få ner styckkostnaden.

Vill du se ett prov?

Olika typer av packtejp med tryck skiljer sig ganska mycket åt vad gäller häftförmåga och karaktär. Vissa modeller är tystavrullade och sega, medan andra har ett lågt pris. Känner man inte till de olika varianterna sedan tidigare kan det därför vara klokt att beställa ett prov innan beställning. Vi skickar gärna ut prover så att du själv kan testa vilken tejpsort du föredrar. Kontakta oss idag så hjälper vi dig vidare!

Kund-service