Paraplyer

Paraplyer
Paraplyer - Barn

Paraplyer - Barn (4)

Paraplyer i lite mindre format för barn i alla åldrar.

Paraplyer - Golf

Paraplyer - Golf (17)

Lite större paraplyer för dig som garanterat vill hålla dig torr i regnrusket.

Paraplyer - Mini

Paraplyer - Mini (30)

Smidiga paraplyer av det lite mindre formatet.

Paraplyer - Standard
Populär

Paraplyer - Standard (53)

Här finner du ett enormt utbud av paraplyer i standardformat.

Regnponchos

Regnponchos (16)

Regnponchos med tryck för mässor, konserter och andra event.

Paraplyer

Visste du att vi i Sverige har använt paraplyer ända sedan 1500-talet? Reklamparaplyer blev vanligt långt senare och är idag en av de absolut mest populära profilprodukterna. Det är därför ingen slump att du hos Axon Profil finner ett brett sortiment av paraplyer med tryck för alla väder.

Rätt paraply åt ditt företag

Paraplyer kommer i en mängd olika varianter och ibland kan det vara svårt att välja. Här kommer därför lite information som förhoppningsvis gör valet lite lättare.

Handtaget

Det mest klassiska paraplyhandtaget är det böjda trähandtaget och paraplyer i detta utförande hör också till de som säljer allra bäst. Det böjda handtaget behöver dock numera inte längre alltid vara i trä, utan kan lika gärna vara av plast eller aluminium. Det böjda aluminiumhandtaget har givetvis en överlägsen tålighet även om ett trähandtag mycket sällan går sönder vid normalt bruk. Paraplyer kan också fås med rakt handtag. Vanligt är då att handtaget är tillverkat av ett lite mjukare skummaterial. Det raka skumhandtaget är bekvämare och tar också mindre plats än det böjda trähandtaget.

Storleken

Paraplyer kan grovt delas upp in i tre storleksklasser: barnparaplyer som är ca Ø 70 cm, standardparaplyer som är ca Ø 100 cm och golfparaplyer som är ca Ø 130 cm. Barnparaplyerna behöver knappast någon närmare presentation, men vilka för- och nackdel har de båda andra typerna? Precis som namnet avslöjar är standardparaplyets mått det som i många år varit standard för paraplyer. Det är anpassat för att hålla en person torr i normalt regnväder och har en storlek som är lätt att bära med sig. Golfparaplyet däremot, ger betydligt bättre skydd när det är riktiga regnoväder. Paraplyet är ofta inte bara större utan också längre och har ofta en förstärkt konstruktion för att klara kraftiga vindar. Golfparaplyet var ursprungligen förbehållet golfbanan, men vinner med sin överlägsna komfort allt större popularitet även utanför golfklubben.

Trycket

Ett paraply består normalt av åtta paneler och varje panel utgör en tryckyta. Vill man t ex ha ett 1-färgstryck på två paneler så kostar det som ett 2-färgstryck. Av alla de kunder som varje år beställer paraplyer med tryck hos Axon Profil, väljer uppskattningsvis 75 % tryck på en panel, 20 % tryck på två paneler och 5 % tryck på fyra paneler. Det är alltså ganska ovanligt med tryck på mer en panel och anledningen till det kan nog vara både ekonomi och smak.