1. Startsida
 2. Väskor
 3. Tygkassar

Tygkassar med tryck

Hos Axon Profil kan du välja mellan över 280 olika tygkassar med eget tryck. Vi har allt från bomullskassar och jutekassar till non-woven-kassar och filtkassar. Söker du efter miljövänliga tygkassar med tryck så har du över 60 olika modeller att välja på. Har du bråttom så har vi även många tygkassar med extra snabb leverans. Fantastiskt, eller hur? Har du hittat din favorit och vill se en skiss? Inga problem! Skicka oss bara din logotyp och vi fixar resten.

Behöver du hjälp?
Vi hjälper dig gärna.
08 - 612 16 16
Mån-fre 08.30 - 17.00
Chatt
Starta en chatt så hjälper vi dig.

Tygpåsar med tryck

Tygpåsar med tryck är en av Axons riktiga storsäljare. I vårt sortiment finner du ett av marknadens bredaste sortiment med hundratals olika produkter att välja mellan. Ta hjälp av vår guide för att hitta den perfekta tygkassen för just dina behov.

Tygpåsar med tryck

Vilket material bör jag välja?

Bomull är det mest populära materialet när det gäller tygkassar med tryck. Det är ett följsamt och tåligt material som kan tvättas i tvättmaskin. Bomullskassar med tryck är det bästa valet för dig som vill ha en klassisk tygkasse. För dig som söker ett miljövänligt alternativ bör välja en modell som är tillverkad av bomull som antingen är återvunnen eller ekologisk. Bomullskassarna finns i olika gramkvaliteter, dvs olika tjocklekar på tygen. Detta anges vanligen som g/ m² eller g m.

Non-woven är ett både billigt och miljövänligt material. Materialet påminner lite om segt papper. Non-woven-kassar med tryck är perfekta när priset ska vara lågt eller när kassarna inte är tänka att användas under någon längre tid. Med andra ord är de perfekta produkter för mässan eller eventet. Non-woven-kassar håller för någon veckas användning, men inte mer. Vill man ha större slitstyrka bör man välja en kasse med ett laminerat non-woven-tyg.

Jute är ett slitstarkt och naturligt material. Materialet passar bra för dig som vill ha en verkligt naturlig tygkasse med tryck. Jute har ganska grov struktur vilket gör att det ibland bara är möjligt att trycka dem med 1-färgstryck.

Polyester är ett mycket slitstarkt material. En kasse av polyester är därför ett perfekt alternativ för dig som behöver en stark och tålig tygkasse. En fördel med polyester är att materialet är lätt att hålla rent. Vid behov kan man bara torka ren kassen med en våt trasa.

Tygkassar med tryck

Korta eller långa handtag?

En vanlig fråga är om man bör välja en tygkasse med korta eller långa handtag. Långa handtag är utan tvekan mest populärt. De flesta tygkassar med långa handtag kan man bära både över axeln och i handen.

En tygkasse med korta handtag kan man enbart bära i handen. Långa handtag är därför mer flexibelt än korta handtag. Troligtvis är det också mer populärt att bära en tygkasse över axeln vilket förklarar varför tygkassar med långa handtag säljer bättre än modellerna med korta handtag. Korta handtag är dock ett bra val om kassarna är tänkta att transportera tunga föremål. Detta görs alltid bekvämast med en tygkasse med korta handtag.

Extra bred botten

I filtervalet kan du filtrera fram tygpåsar med extra bred botten. När kan det då vara bra att välja en modell med extra bred botten? En vanlig tygkasse med smal botten passar utmärkt för de allra flesta behov.

För den som behöver tygkassar med eget tryck som klarar att lasta tungt kan det dock vara bra att välja en modell med extra bred botten. Dessa tygpåsar har dessutom ofta ett kraftigare tyg och förstärkta handtag vilket gör att de klarar högre belastning.

För den som behöver en tygpåse med tryck som kan klarar riktigt höga vikter, t ex ett par välfyllda ringpärmar, bör välja en laminerad non-woven-tygkasse.

Bomullskassar

Vilken gramkvalitet bör jag välja?

Bomullskassar kan ha olika tjockt tyg. Tjockleken på ett bomullstyg anges i gram per m² (vanligen förkortat g/ m² eller g m). Vilken gramkvalitet bör jag då välja? Svaret beror helt på dina behov.

100-110 gram passar bra för dig som söker en billig tygpåse med tryck som bara behöver hålla i några få veckor.

140-150 gram är standardvikten på en normal bomullskasse. Den passar perfekt för de allra flesta. Vår storsäljare Nova är ett exempel på en sådan kasse.

180-220 gram är ett bra val för dig som vill ha en produkt av något högre kvalitet, men fortfarande till ett hyfsat lågt pris.

270-340 gram ger dig en kasse av kraftig bomullskanvas och med hög bärförmåga. En bomullskasse av den här kvaliteten kan hålla i flera år.

Om trycket

En tygpåse kan tryckas på antingen ena sidan eller båda sidorna. Vid tryck på båda sidorna blir tryckkostnaden dubbelt så högt. Trycket kan ske oftast ske i flera färger.

Tygpåsar är en profilprodukt där man kan trycka riktigt stort. Ofta kan man trycka så nära som 5 cm från tygkassens sömmar. Få produkter erbjuder lika stor tryckyta. Kontakta oss om du saknar information om maximal tryckyta på en specifik produkt.

Miljövänliga tygkassar

Miljövänliga tygkassar med tryck

För dig som vill ha ett miljövänlig tygkasse med tryck finns det många produkter att välja på. Ekologiska tygpåsar. Fairtrade certifierade tygkassar. Kassar av återvunnen bomull. Vilken av alla dessa produkter bör jag välja? Vi hjälper dig att reda ut begreppen.

Ekologisk bomull innebär att bomullen är odlade utan konstgödsel och utan syntetiskt framställda kemiska bekämpningsmedel.

Återvunnen bomull innebär att bomullen kommer från på olika sätt kasserade tygstycken.

rPET är ett plastmaterial som framställs från återvunna PET-flaskor.

Fairtrade certiferad bomull innebär att bomullen är tillverkad under högt ställda sociala, ekonomiska och miljömässiga krav. Fairtrade är en skyddad certifiering.

Tre storsäljande produkter

Letar du efter storsäljare? Här finner du topp tre.

 • Nova. 140 grams bomullskasse med långa handtag. Finns i 13 populära färger. En kasse med bra pris och snabb leverans.

 • Dallas. Prisvärd 140 grams tygkasse av ekologisk bomull. Bra pris och bra för miljön.

 • Duncan. Non-woven-kasse till ett bra pris. Långa handtag. Finns i flera färger. Ett perfekt val för dig som vill beställa tygkassar med eget tryck billigt.

Fairtrade, OEKO-TEX och GOTS

Flera av Axons tygkassar har certifieringar av olika slag. Här går vi igenom de vanligaste.

Fairtrade är en oberoende produktmärkning som garanterar förbättrade ekonomiska och sociala förhållanden för odlare och anställda i utvecklingsländerna.

OEKO-TEX är en ett oberoende institut för produktcertifiering. Deras vanligaste standard är Standard 100 som garanterar att materialet är ofarlig för människor.

GOTS är en global standard för organiska textiler. Certifieringen garanterar att tygkassen uppfyller högt ställda standarder för organisk odling och produktion.

Shoppingkasse med eget tryck

Tre marknadsföringstips

Här ger vi tre smarta tips på hur du använder dina tygkassar med tryck i din marknadsföring.

 • Använd dem som goodiebags. Fyll dem med produktprover, säljmaterial eller fler profilprodukter och dela ut dem på eventet eller mässan. En given succé!

 • Sälj dem till dina kunder. Ett smart tips till företag med fysiska butiker. I tider när många undviker plastpåsar kan du lätt sälja dem som en shoppingkasse med eget tryck. Det ger dubbel vinst för dig.

 • Ge bort dem gratis. Låter kanske självklart, men då menar vi till vem som helst som vill ha dem. Exempelvis i företagets reception, i mötesrummet eller i lunchrummet. Du får garanterat snabb spridning. Gratis är alltid populärt.

Därför är tygkassar en bra profilprodukt

Tygkassar med eget tryck är en praktisk och mycket uppskattad profilprodukt. Få produkter ger lika mycket reklam för pengarna som en tygpåse med tryck. Tack vare den stora tryckytan exponeras ditt varumärke tydligt varje gång tygkassen används. En tygkasse kan utan problem ses av hundratals personer på bara en dag.

Livslängden är också lång. En tygpåse med eget tryck kan utan problem användas under flera år. Inte många andra produkter har så lång livslängd. Inte illa för en produkt som bara kostar några kronor i inköp! Slutligen är det få produkter som kan tävla med tygpåsens goodwill. Tygpåsar med tryck tillhör den lilla skara produkter som är genuint uppskattade av alla människor.

Specialtillverkade tygpåsar

Specialtillverkade tygpåsar med tryck

I princip alla tygpåsar som finns på vår webbsida finns på lager och trycks efter beställning. I vårt sortimentet finns produkter i alla tänkbara färger, material, storlekar och prisklasser. Vi har nästan alltid rätt tygpåse för just dig.

Ibland händer det dock att en kund vill ta fram en tygkasse med väldigt speciella egenskaper. Det kan exempelvis röra sig om extra långa handtag. Eller ett tyg i en specifik Pantone-färg. Även om vi har en enorm bredd kan det hända att vi inte har exakt det en kund söker. Lösningen är då att vi tar fram tygkassarna direkt i fabrik i Asien.

Möjligheterna är då oändliga vad gäller design, färg och tryck. En betydande nackdel är dock att specialproduktion kräver stora beställningsvolymer och en leveranstid på normalt 12-16 veckor.

Trender för 2024

Är du nyfiken på de senaste trenderna inom tygpåsar? Följ då med på årets tendspaning!

 • Filtkassar. Har funnits på marknaden ett tag, men i år har de blivit populära på riktigt.

 • Återvunna material. Alla typer av återvunna material är superhett.

 • Ekologiska färgämnen. I år ska inte bara tyget vara ekologiskt utan även färgämnena.

 • Filtkassar. Har funnits på marknaden ett tag, men i år har de blivit populära på riktigt.

 • Sortera
  • Bästa träff
  • Popularitet
  • Lägsta pris
  • Högsta pris
  • Leveranstid
  • Antal
  • Namn
  • Nyhet
  • Leverantör
  Bästa träff
  Popularitet
  Lägsta pris
  Högsta pris
  Leveranstid
  Antal
  Namn
  Nyhet
 • Färg
  • Svart
  • Vit
  • Röd
  • Blå
  • Grön
  • Gul
  • Orange
  • Brun
  • Rosa
  • Grå
  • Lila
  Svart
  Vit
  Röd
  Blå
  Grön
  Gul
  Orange
  Brun
  Rosa
  Grå
  Lila
 • Kategori
  • Bomullskassar
  • Filtkassar
  • Jutekassar
  • Non-woven-kassar
  • Övriga tygkassar
  • Shoppingkassar
  • Strandväskor
  Bomullskassar
  Filtkassar
  Jutekassar
  Non-woven-kassar
  Övriga tygkassar
  Shoppingkassar
  Strandväskor
 • Märkning
  • Tryck
  • Brodyr
  • 4-färgs fototryck
  • Lasergravyr
  Tryck
  Brodyr
  4-färgs fototryck
  Lasergravyr
 • Handtag
  • Långa handtag
  • Korta handtag
  Långa handtag
  Korta handtag
 • Botten
  • Extra bred botten
  Extra bred botten
 • Certifiering
  • Fairtrade
  Fairtrade
 • Material
  • Bomull
  • Non woven
  • Polyester
  • Jute
  • Övriga material
  Bomull
  Non woven
  Polyester
  Jute
  Övriga material
 • Varumärke
  • Bagbase
  • Continental Clothing
  • Kariban
  • Neutral
  • Quadra
  • Vinga
  • Westford Mill
  Bagbase
  Continental Clothing
  Kariban
  Neutral
  Quadra
  Vinga
  Westford Mill
 • Eco
  • Eco
 • Express
  • Express