Behöver du hjälp?
Vi hjälper dig gärna.
08 - 612 16 16
Mån-fre 08.30 - 17.00
Chatt
Starta en chatt så hjälper vi dig.

Tändstickor med tryck

Trots att tändstickor har varit med i århundraden är det fortfarande det mest populära sättet att göra eld. Det är en produkt som många människor använder dagligen och det är därför inte konstigt att det också är en populär profilprodukt. Axon Profil erbjuder ett brett sortiment av tändsticksaskar med tryck. Här finns allt från traditionella fyrkantiga modeller till lite mer udda former som t ex cylindrar, kuber och pyramider. Vi erbjuder också kul modeller i verkligt udda former som t ex hus. De som beställer tändsticksaskar av oss är oftast restauranger, hotell och caféer. Det finns dock många andra typer av företag som beställer tändstickor med tryck. De är billiga i inköp, har ett smidigt format och är användbara för mottagaren. Ofta utgör det ett utmärkt tillskott till det övriga sortimentet av profilprodukter. Det finns också många bra idéer om hur man kan dela ut dem. Hotell kan t ex lämna en tändsticksask med tryck i varje hotellrum, medan en restaurang kan placera en ask med tändstickor på bardisken och låta gästerna plocka med sig några hem. De är också perfekta att dela ut på mässor och event eller att ha i lunchrummet eller i receptionen. Produkten passar i alla typer av människor och tas tacksamt emot av de flesta.

Lite om tändstickans historia

Tändstickan började användas på 1830-talet och till en början så kallades den för fosfortändstickan. Den var mycket lättantändlig och kunde tändas mot nästan alla ytor och material. Dess lättantändlighet skapade av förklarliga skäl stora problem och år 1844 bestämde sig därför en svensk uppfinnare vid namn Gustaf Erik Pasch att lösa problemet. Pasch uppfann då säkerhetständstickan. Det var en ny typ av tändsticka som endast kunde fatta eld om den ströks mot den fosforbeklädda utsidan på den nyuppfunna tändsticksasken. Den nya typen av tändsticka revolutionerade brandsäkerheten och blev en stor succé världen över.

Tips i valet av tändsticksask

Axon Profil erbjuder ett mycket stort sortiment av tändsticksaskar med tryck. Att välja modell kan därför ibland vara lite klurigt. Tändsticksaskar finns både som askar och som plån. Plån har fördelen att de tar mindre plats i t ex en ficka medan askarna är lite billigare i inköpspris. Tändsticksplånet rymmer också normalt färre tändstickor än en tändsticksask. En ask är normalt att föredrar såvida man inte misstänker att mottagarna vill förvara dem i fickan. Många nattklubbar väljer därför hellre ett plån än en ask. Asken är dock storsäljaren i sammanhanget. Tändsticksasken finns inte bara i fyrkantig form utan även i många andra former. Pyramidformade tändsticksaskar är ett exempel. Det är en form som väcker lite mer uppmärksamhet samtidigt som priset bara är obetydligt högre än en normal fyrkantig form. Vi erbjuder även ett antal specialmodeller, exempelvis tändsticksaskar kombinerade med tandpetare. Just denna modell lämpar sig särskilt väl för restauranger.

Så designas en tändsticksask

Tändsticksaskarna designas helt efter dina önskemål. Du förfogar över både fram- och baksidan vilket gör att man har gott om plats för företagslogotyp, slogans, kontaktuppgifter, info om öppettider och annat. De flesta tändsticksaskar trycks normalt enligt Pantoneskalan men vid behov kan de också CMYK-tryckas. Du kan därmed också trycka foton och avancerade motiv om du så önskar. Här finns alltså möjligheten att skapa en verkligt unik profilprodukt. Till varje produkt finns en tryckmall som du kan ladda ner och använda när du gör din design. I tryckmallen infogar du logotyper, texter, foton och andra designelement. Behöver du hjälp bistår vi gärna! När du skickat materialet till oss så återkommer vi alltid med ett digitalt korrektur för ditt godkännande. Du har därmed alltid möjlighet att korrigera eventuella fel innan tändsticksaskarna går i tryck. När det gäller knoppfärgen på tändstickorna så finns det ett antal standardfärger att välja på. Några exempel på färger som vi erbjuder är röd, orange, gul, vit, svart, grå, lila, ljusblå, rosa och brun. Har du t ex en rosa företagslogotyp kan du välja rosa knoppar. Har du en grön logotyp kan du välja en grön knopp. Du kan också bara välja en färg som sticker ut och ger din logotyp en extra touch. Möjligheten till en unik färg på tändsticksknoppen gör att produkten upplevs som väldesignad och helt anpassad för ditt företag. Detta skapar en exklusiv känsla kring både produkten i sig och ditt företag.

Har tändstickor något bäst före datum?

Ibland får vi frågan om hur länge tändstickor går att lagra. Svaret är att så länge de lagras torrt går de i princip att lagra hur länge som helst. Tändstickor med tryck är en sådan profilprodukt där priset sjunker ganska rejält när man går upp i kvantitet. Med tanke på att hållbarheten är i det närmast oändlig behöver man alltså inte vara rädd för att köpa in lite fler än vad man beräknar att förbruka under ett halvår eller år. Det är en stor fördel och ännu ett skäl till att tändsticksaskar med tryck är så populära som profilprodukt. Vill man dock absolut bara köpa en mindre mängd så har vi vissa utvalda modeller som går att köpa från låga kvantiteter. Dessa modeller digitaltrycks normalt vilket göra att du fritt kan använda foton och många färger i din design. En annan fördel med de digitaltryckta tändsticksaskarna är att de har kort leveranstid. Perfekt ifall du har bråttom alltså!

Vi hjälper dig gärna

Om du tycker att det är svårt att bestämma dig för vilken tändsticksask du ska välja så hjälper vi dig gärna. Vi vågar påstå att vi vet en hel del om tändsticksaskar med tryck. Det är nämligen en av Axon Profils mest populära produkter och har länge varit en riktig storsäljare. Vi säljer ett mycket stort antal tändstickor med tryck årligen. Vi hjälper dig att finna den rätta modellen och bistår även gärna dig med att ta fram skissförslag. Ge oss bara information om ungefär vad det är du söker och ungefär hur du vill att tändsticksasken ska se ut så återkommer vi med skissförslag och offert. Är det så att du vill se ett prov innan du bestämmer dig så hjälper vi självklart gärna till med det också. Kontakta oss redan idag, vi finns här för att hjälpa dig!

 • Sortera
  • Bästa träff
  • Popularitet
  • Lägsta pris
  • Högsta pris
  • Leveranstid
  • Antal
  • Namn
  • Nyhet
  • Leverantör
  Bästa träff
  Popularitet
  Lägsta pris
  Högsta pris
  Leveranstid
  Antal
  Namn
  Nyhet
 • Kategori
  • Tändsticksaskar
  • Tändsticksplån
  Tändsticksaskar
  Tändsticksplån
 • Märkning
  • Tryck
  • 4-färgs fototryck
  Tryck
  4-färgs fototryck
 • Eco
  • Eco