Varför profilprodukter?

Enligt en undersökning utförd av IRM, Institutet för reklam- och mediestatistik, stod marknadsföring med profilprodukter för hela 8,5% av all marknadsföring år 2020. Det är mer än all TV- och radio-reklam tillsammans. Varför är då profilprodukter så populärt? Vi förklarar varför.

Solglasögon med tryck på ett bord. Profilprodukter för sommaren.

Profilprodukter är populära

Flera undersökningar har visat på mycket positiva attityder hos mottagare av profilprodukter. Produkterna är populära i sig och de gör mottagaren mer positivt inställd till företaget bakom. Inte många andra former av marknadsföring ger så positiva reaktioner som just profilprodukter.

Blå ryggsäck med tryck på ett bord med laptop och en växt. Profilprodukt för intern marknadsföring.

Produkter som behålls och används

Enligt en undersökning utförd av branschorganisationen SBPR år 2020 använder nästan hälften av de tillfrågade en reklampenna ganska eller mycket ofta. Och den behålls dessutom under överraskande lång tid. Ett bra exempel på styrkan i profilprodukter. De flesta profilprodukter behålls, används och ger glädje under lång tid.

Guldfärgad termos med tryck med växt i bakgrunden. Profilprodukt för vintern.

Ett komplement till annan marknadsföring

Profilprodukter är produkter som främjar det fysiska mötet. Som gör mötet mellan människor positivt och minnesvärt. Och som lämnar ett bestående minne hos kunden. Profilprodukter ska helt enkelt ses som ett komplement till annan marknadsföring. I tider där digital marknadsföring dominerar är profilprodukterna extra viktiga.

Blå jacka med tryck på ett bord. Profilkläder till företag.

Hjälper dig bygga en stark företagskultur

Profilprodukter hjälper dig att bygga en stark företagskultur. Både på och utanför kontoret. Muggen med kaffe på skrivbordet. Den goda chokladbiten på mötet. Paraplyet som du rycker åt dig på väg hem från kontoret. Eller hoodien du drar på dig på löpturen. Alla är de viktiga byggstenar i bygget av en stark företagskultur.

Svart trådlös laddare med tryck på ett bord. Profilprodukter för kontoret.

Tips i valet av profilprodukt

Att välja rätt profilprodukt kan ibland vara lite klurigt. En bra start kan vara att fundera på hur profilprodukterna ska användas. Är de främst till för intern eller extern marknadsföring? Nästa fråga är vad ditt företag vill utstråla. Innovationskraft, trygghet eller kanske hög trendfaktor? Vill du ha vår hjälp så finns vi alltid här för dig. Vi är experter på profilprodukter.

Handla profilprodukter